De Feniks

De feniks, een vogel met een kleurrijk verenkleed en een goud-rode staart, staat symbool voor herrijzenis. Volgens de Griekse mythologie bouwde de Feniks na een leven van honderden jaren een nest. Op het moment dat het nest af was, ontbrandde het spontaan. Uit de as herrees een nieuwe, jonge feniks, klaar voor een nieuw leven.

Fuenix is een innovatief bedrijf dat plastic afval omzet is zijn oorspronkelijke vorm, olie. Fuenix blaast plastic afval een geheel nieuw leven in; als hoogwaardige brandstof of als grondstof voor nieuw plastic.

Onze droom

De Fuenix organisatie is opgezet door een multifunctionele groep duurzame ondernemers met een breed scala aan ervaring. Een goede mix aan kwaliteiten zorgt ervoor dat alle benodigde kennis wordt afgedekt.

Onze locatie in Weert is nog maar de start van de Fuenix-gedachte. De toekomst moet ook duurzaam hergebruik van biomassa en organische reststromen mogelijk maken. Wij werken met Fuenix continu aan de doorontwikkeling van de Ecogy-technologie. Onze droom en ambitie is om van alle soorten organisch afval biodiesel en biokerosine te maken. Een 100% duurzaam en biobased eindproduct.

Dan sluit Fuenix Ecogy niet alleen de cirkel van plastic naar olie, maar ook van bio-afval naar bio-olie. Een droom die wel eens werkelijkheid kan gaan worden…